Gumi-felni shop
márkafüggetlen, teljeskörű, minőségi szerviz
gépjármű karbantartás, alkatrész forgalmazás
flottakezelés kedvező áron

Téligumi - téli gumiabroncs

Téli gumiabroncsot a tévhittel ellentétben nem elsősorban a hó miatt érdemes használnunk, hanem az alacsonyabb hőmérséklet miatt kialakult, megváltozott általános tapadási körülmények miatt.

 

A gumiabroncs és az úttest anyaga (aszfalt) is megdermed, megkeményedik. a két felület közötti tapadási és csúszási súrlódási együttható jelentősen csökken. Ez a jelenség száraz úton is drámaian megváltoztatja a vezethetőséget és a menettulajdonságokat. Nedves, havas, jeges és sáros úton pedig nyári gumiabroncs használatával szinte irányíthatatlanná válik az autó. Ezért + 5-10 fok alatt feltétlenül ajánlott a téli gumiabroncsok használata.

 

Ha valaki nem teheti meg anyagilag, hogy új téli gumiabroncsot vásároljon az adott méretben, akkor megfelelő profilmélységű (4 mm-nél nagyobb) és nem túlságosan elöregedett állagú (nem évjárat függvénye) használt gumit is érdemes vásárolnia.

 

Akár gyengébb minőségű, akár használt, és ezért olcsóbb, de mégis téli gumiabroncs használata lényegesen biztonságosabb, mint a legjobb minőségű nyári gumi alkalmazása. Főleg hóban és sárban történő használat során az alternatív méretek közül érdemes a keskenyebb és egyúttal kevésbé "peres" méreteket (pl. 225/45 R 17 helyett 205/50 R 17, vagy akár 195/65 R 15 lemez felnivel) előnyben részesíteni, ugyanis a kisebb felfekvési felülettel együtt járó nagyobb felületi nyomás miatt a gumiabroncs mélyebben kapaszkodik az útfelület anyagába.

 

A téligumikat nyáron érdemes megtisztítva, mechanikai terheléstől és közvetlen napsütéstől mentes körülmények között tárolni.


Vegye fel velünk a kapcsolatot!

   +36 (30) 227 4142creditcarszerviz@creditcar.hu

A rendelés menete

Miután sikerült kiválasztania a keresett felnit, vagy gumiabroncsot, kérjük írjon egy e-mailt címünkre, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal telefonszámainkon.

Nyitva tartás:

hétfőtől péntekig: 9-től 18 óráig
szombaton: 9-től 14 óráig

1211 Budapest Csepel, Kossuth u. 11.
Nagyobb térképre váltás

Gumiabroncs márkák